my lOve followers

moshimoshi buddiess ! thnx pd yg dh visit my blog ! loveyoudamnmuch ! http://chentaaqiesyh.blogspot.com/ ^^

Saturday, October 19, 2013

isi hati

assalamualaikum w.b.t sweety.. 

dah lame rasenye aq tak update blog.. ramai fans (kipas) dah tnye bile nak update.. hahahaah , annoying gile aq ! perasan abiss, hahaha ade aq kesahhh blog aq, aq punye suke lah nak cakap ape kennnn, hahaha.. arynie aq cume nak letak karangan yang telah dikarang oleh encik boyfie yayang iteee, hahaha gli aq ckp mcm budak gediksss, heee..
okayy nie yg dye coretkan isi hati dye,, wakakak coret yg tak tahan tuu, macam kamus dwibahasa pulakk, kihkihkih,  
lepas dah bace tuhh jgn tankap cintan pulak yee, hakhak.. k lahh, selamat membaca ye sweetyy.. love xoxo

ni untuk awak!! irna balqis bt ismail.. <3 <3 <3
sye harap awak sudi baca isi hati sye ni..

bby.. banyak sangat cerita tentang cinta kita kan?? banyak sangat kenangan yang dah kita cipta.. bby ingat lagi tak mula2 kita kenal?? kelakar kan masa tu?? kite salam siap seliuh bagai.. haha.. masa tu bie yang tegur bby kat FB.. nasib baik bby letak DP bby yang comel tu.. kalau tak,, bie tak tegur pon.. hahahaaha.. tapi sebenarnya Allah dah takdirkan kita bertemu kan?? kalau Allah tak gerakkan hati bby untuk balas chat bie,, bie tak kan tahu erti cinta yang sebenar.. alhamdulillah,, terima kasih yaAllah sebab dah berikan sorang insan yang betul2 ikhlas mencintai.. 

rasa macam baru je semalam bie tegur bby kan.. cepat sangat masa berlalu.. lama jugak kan kita kawan masa tu.. boleh kata setiap malam kita begayut.. siap nyanyi lagu untuk bby lagi.. hehe.. masa tu bie ada awek.. tapi bby layan bie lebih dari awek bie layan bie.. masa tu pulak bie selalu gaduh dengan awek bie.. bile bie ada masalah,, mesti bie cari bby.. waktu tu bby sentiasa ada bersama bie.. terima kasih ye sebab sanggup dengar segala masalah bie.. bby terlalu baik buat bie sayang.. pernah bie terfikir,, kalau lah bby yang jadi awek bie.. mesti hidup bie bahagia sangat.. bby slalu buat bie tersenyum.. <3 <3 <3

"biarpun tidak ku ucapkan,, kau masih ku kenang.. walau lama tak bertemu,, senyum mu …wajahmu terbayang dimataku.. biar pun hanya seketika,, mesranya terasa,, sekilas hampir ku terlupa,, di antara kau dan aku ada dia.. ku tak mengerti mengapa terjadi begini.. sekian lama diriku terperjara,, menangis tanpa suara.. lantaran berpegang pada janji,, semua ku batasi,, namun pengorbanan tiada dihargai.. ikatan itu sempadan,, menguji kesabaran.. malang di dalamnya aku terkorban.. andainya kau mendahului bertahta dihati.. mungkin hidupku berseri.. tak seperti ini terpenjara kerana janji.. mungkinkah,, mungkinkah"

hehe.. saja je nak tulis lirik tu.. tapi bila difahamkan lirik tu betul2.. kena sangat dengan cerita kita dulu.. bie bahagia sangat dengan bby.. tapi kita tak boleh lebih dari sekadar kawan,, sebab bie ada dia.. segala pengorbanan bie tak pernah dia nak hargai.. bie tak sebahagia dengan bby!! 

satu hari tu bby kata bby tak boleh terima cara hidup kita.. bie dah ada awek.. bby kata bby nak pergi dari bie.. bie tahu hati bby sakit sangat masa tu.. bie tak tahu nak buat apa masa tu sayang.. dua hati bie nak jaga.. tapi bie terpaksa pilih dia.. hmm.. bby pon terus je pergi jauh dari bie,, jauh dari hidup bie.. bie terpaksa teruskan hubungan bie dengan dia 'kerana janji' sayang.. andai bby yang dulu muncul dalam hidup bie,, mesti bie pilih bby sayang.. bie tak nak bby terus sakit hati.. bie terpaksa biarkan bby pergi.. maafkan bie ye sayang.. hmm,, masa tu bila bie ada masalah.. bie tak tahu nak cerita kat siapa.. tapi bby tak pernah tahu  kan?? :') :') :')

lama jugak bby pergi tinggalkan bie.. bie takut bby marahkan bie.. boleh kata setiap kali bie bkk fb,, bie tengok fb bby.. ada satu hari tu,, bie tengok gambar bby dengan lelaki kat kedai.. bie pon tak nak lah kacau hubungan bby.. bie tengok bby bahagia sangat.. tak lama tu bie pakai BB.. tiba2 selang beberape hari tu bby tegur bie.. bie ingat lagi,, masa tu hari jumaat,, hehe.. bby mintak BB pin.. kita pun cipta semula hubungan kita.. masa tu tuhan je yang tahu bertapa bahagianya bie bila tengok bby masih okay dengan bie.. tapi bie bodoh,, bie letak gambar awek bie..bby pon terus menghilang.. tak lame tu bie cari bby,, bie cakap bie dah nak putus dengan awek bie.. bby pon cakap bby tengah gaduh dengan pakwe bby mase tu..

sayang ingat lagi tak masa bie tanya bby keje kat mana?? bie nak sangat jumpa bby.. bie taknak terus couple.. bie takut sayang tak boleh terima kekurangan yang ada kat bie.. dengan izin Allah,, kita berjumpa.. happy sangat bila dapat jumpa sayang depan2.. bby comel!! bby boleh terima kekurangan bie.. sebenarnya lepas jumpa tu bie nak terus couple.. tapi bie nak tunggu masa yang betul2 sesuai.. takpe la,, lagi pon kite dah macam pakwe makwe,, panggil 'bie' 'bby' je.. hee..

sayang.. sayang nak tahu tak?? 13/02/13 ni hari yang paling bie tak dapat lupakan dalam hidup bie.. tarikh kite couple.. sebenarnya dah lama bie nak pilih tarikh 13/03/13 tu.. bie tak sabar sangat!! lagi sebulan bie kena tunggu.. tapi bby tak pernah tahu kan?? hehe.. alaa,, lagi pon bie suka buat surprise kat bby,, bie suka tengok muka bby terpaku.. bie suka tengok bby happy.. bie suka sangat cara bby layan bie.. bby suka tumbuk perut bie.. bby manja sangat dengan bie.. hee.. sayang,, sayang ingat tak masa bby tengah makan limau??  bby pusing je.. bie dah ada kat depan bby..  mulut bby penuh dengan limau.. haha.. nasib baik bby walaupon bby tengah kerja.. bby tetap ada masa untuk bie.. terima kasih ye cinte bie.. 

sayang.. bie sayang bby sepenuh hati bie.. sumpah demi Allah,, bie takut sangat kehilangan sayang.. bagi bie,, bby lah segalanya.. bie dah tak tahu nak cakap macam mana lagi dah sayang.. cinta bby terlalu sempurna.. tak pernah bie rasa cinta yang sekuat ni sayang.. cinta ni indah,, terlalu indah buat bie.. bie nak ucap terime kaseh sangat2 sebab bby dah sempurnakan cerita hidup bie.. pecaya lah sayang.. selagi bie masih bernafas,, bie akan cuba untuk membahagiakan sayang.. bie nak bby tahu bie kat sini sentiasa cintakan bby sepenuh hati bie.. bby lah orang yang paling banyak mengajar bie erti kasih,, sayang,, rindu dan cinta.. tiada sehari yang berlalu tanpa bie mengingati bby.. walau ape pon yang terjadi,, cinta bie kat bby takkan pernah padam sayang.. percayalah.. 

IRNA BALQIS BT ISMAIL TETAP SENTIASA ADA DALAM HATI BIE!!




















dah bace ? like lha,ape lg (:

Monday, July 22, 2013

life ^^

assalamualaikum sweety.. lame dah aq tak update kan.. hmm, tak sempat na update, bnyak kerja.. lgpun kat tempt kerja nie, wifi mcm haremm.. so buat kptusan wat internet kat hp, so blh jd hotspot.. heee, ehhh lupe nak ucap selamat menyambut bulan  ramadhan yg mulia ni. bnyak dugaan yg kne tempuh bulan puase nie kan.. hee, aq nak cite yg sekarang nie aq dah rabun, dan kena pkai spec !! erghhh, tension aq !!  serious tak suke, nmpak macam aunty2 okiess... tp klau ta pkai, tak nmpk pulak.. so, trpkse la pkai, skrng nie dh mule selesa..,lntak la org nk ckp ape, janji aq nampak semua bnde dgn jelas.. kan kann.. so kepada semua remaJe2 diluar sane, tolong lah jage mate anda semua.. jgn rosakkan mata yg dah dianugerahkan olehNya, bnykkan makan sayur, (ecehh,mcm aq makan syur je, hahaha -.-' )  hah. korang nak tgk aq pakai spec ?? hee, jap2 aq carikk ,, alaaaa, tak de pulak kat sini,, sory yee,, hahahaha...  ehhh, tana tnye psl  bf aq ke ?? heee, aq dan dia bahagia seperti selalu... dah 5 bulan dah , heee.. yyeeaayyy !! sy nak kite bersame selame lamenye !! bukan sehari, bukan dua hari, tapi selame lamenyeee !! awa dgr tak ! hahahah, ayat budak couple seminggu !! cisss,  bengong budak tuh,, hihihi,, aq hrap sgt dia yg trakhr buat aq, dye terima ape adenye aq,, heee, dah2 tana cite lg,, hahahaha.. werkkk... tengok gmbr je k,  heee bye sweety ku sayang.. xoxo :*























dah bace ? like lha,ape lg (:

Tuesday, May 21, 2013

hari hari indah :)

assalamualaikum sweety ^^

hye hye sweety , rajin pulak aq update sejak kebelakangan nie kan , na taw sebab ape ? sebab ade je cite aq .. hahaha, pd yg setia membace blog aq 2 thanks yeaa ^^ ikutilah kisah2 aq eh sayang :) 

kali nie aq na cite tentang hari semalam, hari yang paling indah buat aq ^^ semalam, 20 mei, hari jadi aq.. hehe, si dye smbut hri jd aq ngn ibu n ayah dye.. hri jd dye 15 mei.. so kiteowg dah plan na sambut sekali.. hee, untungkan brthday same bulan ? hahaha, jeles lha 2 :p  semalam aq , dye n fmily dye g mndy mnde kat gunung ledang.. hahaha, sumpah happy doe, main air ngn ibu dye.. hehee  ^^ semalam mase tgh main2 air, kiteowg dok ats batu, mkn kepci, hehe, dye suh aq pjam mate.. aq pun pejam main2, dye bg aq batu.. hahah, bergurau pkwe aq,pas 2 dye suh pejam mate, pndg ats, okay aq buat kali nie.. tibe2 dye sarung cincin, hahaha ! siyes trkejut !! wahaha, terdiam sekejap aq mase 2.. okay, suprise dye menjadi.. aq tak sangke pun :p dye sweet okay .. aq pulak ? bagi dye ape ? emm, rahsiee ! hehe, biase2 je.. tp dye ckp dye suke hadiah yg aq bg.. alhamdulillah, tak sie2 aq bg dye hadiah 2.. haa, mase kiteorg na balik,bru je na naik, tbe2 dye tgk at jari aq cincin 2 dah tak de, OMG ! hilang !!! mcmmne nie, aq na nges pun ade mase 2.. aq tgk muke dye mase 2, mesti dye kcwe klau tak jumpe, kiteorg cri same2, pas 2 dye yg jumpe, fuhhh ! nasib baik jumpe, lame gak lha kiteorg cri,, gile ahhh ! klau hilang, aq tataw na ckp mcmmne, bnyk kli aq mntk maaf at dye semalam..  then kiterorg balik, penat sgt2 semalam, smpai na demam aq.. tp aq happy sgt2.. 

* okay lhaa, nie je na cte.. nnty aq update lg eh sayang ^^ bubyee , 










dah bace ? like lha,ape lg (:

Tuesday, May 14, 2013

terima kasih ya Allah :')

assalamualaikum sweety ku yayang ^^

arynie aq na update psal keje, siyes penat sgt2 aq skang nie , letih... mcm tak ckup rehat.. keje 12 jam, rase mcm nak mntk cuty je sbulan, siyes pnat sgt2 .. bdan pun asyik tak sihat je, batuk la, selsema la.. macam2 penyakit kadang2 dtg, tp ta pe, dah jd tanggungjawab aq cri duit, na tlg fmily aq.. aq kne tabah n kuatkan semangat utk cri rezeki.. aq tak nak fmily aq sush, bia aq pnat ta pe, emm, ary 2 aq na beli krete.. alaa, yg murh2 je..aq rse aq dh blh beli, n snggup byr bulan2.. tp loan tak lepas, bpak aq dh tlg pn tak blh, hmm ta de rezeki kan, na wt cmne.. mak ckp ' ta pe lha dik, sabar sikit, kmpul duit lg nnty blh beli kete bsar skit'  bile dgr mak ckp cm 2, aq smngt nak kmpul duit lg, aq nak mk jalan2 naek kete yg aq beli hsil titik peluh aq sndri :') sabar ye mak, adk janji nnty adik beli, kite g jln2 ok ^^ inshaallah klau tk de ape2 hlngan taun dpn aq na capaikan hajat aq nak pkai kete, kau permudahkan lha permintaan aq ya allah, aq mngaku sejak aq kje at kdai hp nie, skit demi sikit aq dpt ringankn beban fmily aq ^^ alhamdulillah Allah dengar isi hati aq, aq na fmily aq senang, terima kasih ya Allah.. 

* okay lha sweety, smpai sni je mcek gulegule nak cite, . bila kita susah, kite kne sabar dengan ape jua dugaan, setiap kesusahan yang kite terima, disebaliknya Allah nak beri kita satu hadiah yang tak ternilai harganya.. ^^ 








dah bace ? like lha,ape lg (:

Thursday, April 25, 2013

i love you for a thousand years

assalamualaikum w.b.t sweety ^^

arynie aq na update pasal si dia yg dah bahagiakan aq.. arynie dye pegi kl, hmm sedih sbb jauh dengan dye :(  tapi semalam aq happy sangat ! sebab dye datang, dye suke sangat buat suprise , yang paling aq happy dye bg aq coklat, kisses n toblerone :*



heeeww ^^ tu lha coklat yang dye bagi, aq tahu coklat tu murah je, tapi berharga sgt bg aq ^^  cap tu pulak dye kasi aq, aq blh lpskan rindu heee V(^_^)V perfume tu pulak dye kasi aq , dye pun pkai perfume yg same , hee  wangi sangat bau dye, tiap kali aq pkai, msty aq rase dye ade brsame aq skang nie, heee :* 

ta de sape yang boleh gantikan dye dihati aq, FULLSTOP !!! 




heee, nmpak tak knak2 riang dapat coklat ^^ hahaha 

tu je lha na update, aq nga keje nie, bos aq sok menjeling2 aq .. hahaha !! werkkkk bubye sweety 

taken bye mohd azali ishak ^^









dah bace ? like lha,ape lg (:

Friday, March 15, 2013

si dia kopoRED ^^,

^^ assalamualaikum w.b.t

hyee sweety , harini aq ade mse na update lg blog aq yg ta sbrape nieh, heee :D tp aq hrgai sgt sbb ade jgk org yg sudi singgah sini bace kisah kehidupan aq, heee, aq na cte yg aq bahagia sgt dgn dye,aq tataw mcmmne nak ckp lg.. dye trlalu baik untuk aq, sabar dgn sikap aq, aq mrh2 dye dye still sbr lg.. hmm , ary 2 aq gaduh dgn dye, emm, ade la msalah sikit, tp ntah knape aq mrh sgt mse 2, 1 hari aq ta text n call dye, dye text aq, aq ta bls lngsung, kesian pulak kat dye, tp aq geram sgt at dye, dah la mse 2 aq nga keje, ade lak mslh dtg, huhh, mmg stu keje pn aq ta leh buat, aq dok diam je, bace text dye yg lme2, hmmm, sumpah aq rindu wlaupun ta text dye shari je :'( tp skang kiteorg dh ok, ta blh merajok lelame, nnty kite rindu, kan kan kopoRED ? hahaha td aq g jmpe dye, sbb arynie kan aq cuti, so na spend time dgn dye, sbb dye 2 suke sgt dtg mse aq nga keje, dpt jmpe kejap je, tp tiap2 mnggu dye dtg kipmart, hahaha, suke sgt buat surprise dye tuh ^^, td kiteorg g mkn at mcd , heee, dye pkai topi yg aq bg, hahahah, comel k comel :* dye mkn spicy chicken mc deluxe, aq mkan filet o fish, heee, tu pun na bgtaw kan ? hahaha -.-' kiteorg makan2, pas 2 aq snap pic dye , heee, na tgk lha tu pkwe aq yg kacak bergaya :p

heee, aummm ! tgh focus tgk hp dye, heee , dye lha penyeri hidup aq skang, ta de spe blh amek dye dri aq, aq harap dye yg terkahir untuk aq :)


* dah lha, penat lha menaip. na bergayut dgn dye jap ag, heee, jgn jeleshh, hahaha -.-'

taken by mohd azali bin ishak :)12:16 a.m.
16/3/13 












dah bace ? like lha,ape lg (:

Wednesday, February 20, 2013

♥ cinta hati saya ♥





^^ assalamualaikum w.b.t sweety sweety ku sayang :) 

korang semua apa khabar ?? baik ?? hmmm,  arynie makcik nie na cte psl dye dah ade bf skang ^^, heeee, nama bf kite MOHD AZALI BIN ISHAK , wahhh, class kaw, mentioned name dye merah2 gitu, hahaha ! kaw ado ?? wehehe,, sumpah kite sayang kan dye, kami dah kenal lame, sbelum nie kami cume brkwan.. alaa, knal2 dlm pacebuk, hahaha.. dye slalu cite mslah dye kat aku, korang na taw ? tiap kaly aku otp dgn dye, dye slalu buat aku ketawa, dye slalu happykan aku.. pd aku, dye special sgt,, aq tataw npe .. hmm, dye layan aku dgn baik, dye amek berat sgt psl aku... mase kiteorg brkwn nie, dye ade gf,, tp dye slalu cte gf dye ta pnh hrgai dye,, sedih jgk aku bile dgr cte dye, knpe gf dye ta pndai jge haty dye ? sdngkan dye trlalu baik .. setiap kaly dye cte psl gf dye, sumpah haty aq sakit sikit, cemburu ! hahaha , bodo bodo je kan, tp alu ta tipu beb, aq sayang sgt kat dye mase 2, sbb mase 2 dye je yg slalu buat aku trsnyum,, bnde yg pling aku takut sgt ialah kehilangan dye,, hmmm, panjang lagi sbnrnye cte dye,, aku nak pendekkan je, hahahaha, nnty korang mnyampah dgr makcik nie potpet potpet, heee :) pd tanggal 13/2/2013 dye nak aku jd gf dye, sbb dye ckp dgn aku dye dah clash dgn gf dye.. hmm, mase 2 ALLAH je yg tahu mcmne gembiranya aku, org yg selami nie aku tunggu , orang yg slalu buat aku trsnyum, skrang jadi orang yg paling istimewa dlm hdup aku.. ^^, dye yg terindah bg aku.. hah ! aku lupe na cte, dye slalu sgt buat surprise ! dye suke dtg mase aku tgh keje, hahaha,, nak marah pun tak jadi bile tgk muke dye, hahah ! dye kacak bergaye okayyy :p haaa, korang na taw, dye penah bawak ibu dye datang ! hahah, pergghh, sumpah segan bilejumpe ibu n ayah dye , hahaha.. aku harap sgt, dye yang terakhir buat aku,, eh, korang na tgk pic dye ? jap2 ehh


 haaam tgk belakang je dah lhaa, nnty korang amek dye dri aku ! hahaha ! auuummmm ! eh2 k lhaa, penat lha menaip... tuh je na cte psl cinta hati saya :p

*
ya ALLAH kau satukan lha haty kami dan kau lindungilah kami.. ya ALLAH jika aku bukan untuk dye, kau temukan lah jodoh yang terbaik untuknya ,, amin









dah bace ? like lha,ape lg (:

Thursday, January 17, 2013

kerja ohhhh kerjaaa

heyy assalamualikum sweety ku sayang ^^

arynie mahcek nie na cte psl keje mahcek, hehehe,, ttbe jd mahcek dah knape kann, sakit agaknye aq nie -.-' aq na cte yg pejam celik pejam celik dah setahun aq keje kat kedai hp tuhh, mcm sekejap je mase berlalu,, dan umo aq pun dah semakin meningkat dalam erti kate lain  TUA !! hahaha, tp ta de ah tua sgt kan sweet nineteen okayy !  kihkihkih.. cehh, cte psl umo watpe,, nie lah mahcekdah mmbebel ke lain, huhuhu.. bnyk sgt pengalaman yg aq dapat mse aq bkerja kat kedai hp tuhh, pahit manis semua pun ade,, yg pling best bileaq dpt kwan2 baru, aq blajar mcm mne bkerja.. aq belajar mcm mne penatnyee parents aq cri duit,, hmmm, sumpah penat.. tp untuk cri rezeki yg halal, tak baik aq mengeluh... sedikit demi sedikit aq belajar berdikari .. dari sekolah, aqsyk mintak mintak duit kat mak, mak tgh ta de duit pun ttap kite mntak, tp ?? mak ttap bg wlaupun mak tgh ta de duit kan,, hmm .. sekarang aq keje, aq taw mcm mne penatnye cri duit,, mcm mne sushnye na dpt duit..hah !! aq na cte, kan aq da keje sthun.. so,bos ckp aq boleh jd partner dye klau aq dah pandai handle sndri,hahaha,, bnde nie na kne pk lame beb, sbb aq kecik aq, belum pndai bab2 prniagaan nie, huhh, mkin bsar tnggungjwb aq klau aq dah ade kedai sndri,,aq rse aq msih belum sedia,, bia la aq keje bwh bos aq dlu,,bljar mcm mne cre2 na ade prniagaan sndri,, heee :) sumpah aq sayang sgt keje dkat stu, hati aq dah ade kat kedai hp tu, kat stu lah aq blajar semuanya,, kalaubetul2 aq dapat kerja tetap,, bru la q pergi tinggalkan tempat keje aq,, okayy lahh, tu je aq na cte, aq na ckp yg aq happy keje kat stu, ^^

okayyy, goodbyee sweety ku sayanggg ^^
wasalam
  





dah bace ? like lha,ape lg (: