my lOve followers

moshimoshi buddiess ! thnx pd yg dh visit my blog ! loveyoudamnmuch ! http://chentaaqiesyh.blogspot.com/ ^^

Sunday, December 2, 2012

awak ^^

assalamualaikum sweety ku sayang ;)

ape khabar sweety semua,, hmm, arynie baru sempat na update blog kite nie,, hmm, bru sempat visit 2,3 blog je nie,tape2 nnty kite visit yg lain pulak okay...hmmm, kite na cte yg kite syg sgt at sowang hamba ALLAH nie, ntah la tataw na ckp mcm mne aq syg sgt2 at dye nie,tp mslhnye skng nie dye dah brpunya.. tp kiteorg still cntc lg, penah aq na jauhkan diri dri dye, aq na lupekan semua tentang dye, tp semakin aq mnjauhkan diri dri dye, semakin rindu aq pd dye, senyum dia,gelak dia, merajuk dia,semua tentang dye brmain dfikran aq... hmmm, aq taw aq nie mcm dh rosk kan hbungn org, tp aq tak berniat pun mcm 2.. aq dah cuba sruh dye pegi dri aq,, tp msing2 ego, still na cntc lg.. ta pe lah, aq tak anggap dye lebih dri kwn pun sekrng nie,, kite brdue hnye sepsng shabat.. ta lbh dri itu..tp aq na bgtaw si dye 2, aq sayang sgt2 at dye..korng na taw ? dye jeles klau aq ade knal dgn llaki lain, hahaha, npk sgt dye sygkan aq jugak , :p ta pe lah, aq ta na org pnggil aq perampas pulak, tp selagi dye blumade istri, ta slh aq na brkwn dgn dye kan ??? 


* k lah, tu je na cte,, kite pun ta bpe na shat skng nie,,mcm na dmam pun ade.. adoiii,.. lpeas bace nie, jgn mngumpat pulak, ckp je klau ade bnde na ckp yee ^^, thanks reading :) 







dah bace ? like lha,ape lg (:

Tuesday, October 9, 2012

kehidupan


assalamualaikum sweety ^^,

lamenye lahai ta update blog kan, sory la pd yg dh visit blog nie, tp kite ta smpat na visit korg blik, sbuk sgt dgn keje, ta smpat na update,blogwalking,comment dll -.-' nny klau ade mse, i visit sume org keyhh, haha :D ahaaa, saje na wat tulisan wane wni kenn, saje na bg korg pening, ngehhhh :D skng nie aq single beb ! ntah knape haty aq blum sdie utk dicintai, aq blm blh prcye kan llki lg, aq tkt kcwe :( skit laah haty kite nie,mcm ditikam2, hahaha, aq nak sgt dpt seorg llaki yg blh bimbing aq, aq prlukan sesorg utk beri smngt at aq ! aq tana trus lmah mcm nie, luar je aq happy, dlm haty aq Tuhan je yg taw mcm mne, bile kite dpt happy kan org, rse puas sgt kan dpt tgk org skeliling kite snyum :) knpe sume owg ta phm aq ?? knpe sume owg wat aq brsdeh ?? aq prlukan owg yg blh wat aq trsnyum slalu, 2 pn dh ckup bg aq, kdng2 aq wat2 bz utk lupekan sgle mslh aq . . aq mnges  sorng2 utk luahkan perasaan sakit yg dh lme trsmpan kat dlm haty nie knpe Tuhan bg aq ujian yg berat nie ?? aq dh ta snggup lg, haty aq trlalu skit . . mgkn satu hary nnty Tuhan na bg aq seorg llaki yg btl2 mncintai aq dn blh bhgia kan aq, cume aq prlu sbr dgn ape yg trjadi, lumrah kehidupan, jika ini yg trbaik buat aq, aq trima dgn redha, , :') dan aq akn trus brdoa smoge Tuhan temukan jdoh aq dgn llaki yg dpt mmbimbing aq ke jln kerdhaan mu ya ALLAH, 


* aq tahu aq tak sempurna, tp aq hnye inginkan seorg llaki yg blh mnyempurnakan hidup aq :')










dah bace ? like lha,ape lg (:

Wednesday, September 5, 2012

sakitnye CINTA :')

^^ assalamualaikum w.b.t 

heyss sweety sume :) ape khabar sume ? msty sume shat kan, n happy dgn khidupan skang :) arynie aq na cte yg kite sedih lagi, hmmm, cte aq msty bnyk yg sdih dri yg happy kan , 90% sedih 10% je happy -.-' hesshh, aq tataw la npe nsb aq, asyk sdih je, ta lyak ke aq na trime kbhagiaan ?? jhat sgt ke aq ?? emm, dugaan . . . aq dah pnat dah, smpai bile aq na buang air mate aq ?? bile aq dah syg seseorg tuh, ade je yg ta kne , ade je pnghlang , ape eh sbb nye ?? sbb aq trlalu bodoh ?? ye ! aq mmg bodoh dlm brcinte, aq cpat sygkan org, emm . . tp slh ke aq na mnyayangi org ?? kadang2 aq slalu pk,aq suke tgk org happy dgn aq, aq suke tgk org trsnyum , tp npe ta de org yg boleh hppy kan aq ? haty aq pnuh dgn kesedihan yg dah lme trpendam, aq ta suke na cte mslh aq dgn org, aq ta tahu mcm mane na cte, aq suke smpan sowg2 , wlaupun aq nie seowg yg ceria di luar, tp aq bnyk sgt mslah, . . aq cte kat sini, sbb aq dah tataw na cte kat sape lg, at sini je tmpat aq luahkan perasaan aq, hmmm, sakit simpan perasaan nie lame2, tp na wat cmne, ta de sape yg blh paham aq , :'( hmmm, sbb tuh aq suke smpan sowg2,aq tana sush kan owg laen sush, mgkin aq ta lyak trime kbhagiaan atau pun mungkin ALLAH sedang merancang sesuatu yang terbaik utk aq, aq akan sbr dan terus bersabar :)

* thanks for reading sweety ! :D









dah bace ? like lha,ape lg (:

Sunday, June 17, 2012

^^ cinta tuh memang utk main2 ke ???

^^ assalamualaikum wb.t

aq mengalami kesedihan lagi, sekali lagi aq terkena dengan insan yang bergelar LELAKI !! wahai lelaki kenapa kau mempermain kan perasaan aq ? stelah hati aq kau curi, kau tinggal kan aq tanpa sebab dan alasan , aku ta tahu ape salah dan silap aq sehingga aq diperlakukan mcm ni . . sakitnye haty aq ALLAH je yg tahu, aq ta pnh menerima cinta sejati . . cinta tuh memang SIAL !! aq terlalu menyayangi org tuh dgn mase yg singkat , aq jadi bodoh sebab cinta ! terlalu bodoh ! aq ta layak ke terima cinta sejati ?? ade org ckp aq sdng diuji olehNYA . . ta baek merungut ek, yelah aq terima dengan seadanya , 

^^ ya ALLAH, jika ini ujian dari kau, aq terima dgn redha, tapi jangan lah kau menguji aq dgn ujian yang terlalu berat, aq sakit YA ALLAH, terlalu sakit . . aq ta dpt menanggung kesedihan ini . . kau temukan lah aq dengan lelaki yang soleh dan benar2 ikhlas mencintai aq . . AMIN :')





dah bace ? like lha,ape lg (:

Wednesday, May 30, 2012

sejak keje kdai hp ! heee

^^ assalamualaikum w.b.t

heyysss ! macek candy update lg lhaaa, hahahaha, kaly nie na cte psl pkerjaan aq pulak lahh ! sejak aq keje kdai hp nie, sume hp aq da taw function2 nye, law dlu bodoh je, ape pun tataw, hahahaha, skng nie smpai dah muak dah tgk hp, da ta heran, sbb aq da pgg dlu hp tuhh, haha, :p 

^^ mehh, na bg qowg tgk pic2 aq brsme hp , heeee 


                   ^^ niy dgn blackberry bold 9790

                                                        ^^ niy dgn xperia S


                                           ^^ niy dgn samsung galaxy sII


^^ hewhew, dgn 3 hp tuh je lah yg sempt aq snap, hahaa ! demand kan ! na snap ngn yg mhal je, hahah ! ade aq kesah ! werkkkk :p 


^^ okay lahhh, na out dahh, tuh je na update , thankyou sbb bace, hehe, bubyeee






dah bace ? like lha,ape lg (:

Monday, May 28, 2012

^^ hidup aku ? KOSONG !

^^ assalamualaikum w.b.t 

heyysss my sweetyy ! lame ken macek nie ta update belog ! haha, rindu lah tuhh ken, hewhew :") heyyy, skng nie sy still bkerja lg, di kdai hp ! hehe, belajar ?? blum ade rzeki lagi, law  ade rzeki, aq akan melanjutkan pelajaran yeee, hehe, haaa ?? jntung haty aq ?? hmmm, ntah lhaaa, dye dah ade org laen, mgkin org tuh lbh baek dri aq, mgkin lbh prfect kot, ta pe lahhh ken, hdup nie prlu dtresukan ! bia lahhh dye bhgia diatas pnderitaan org laen, ye ! aq syg dye, tp syg aq ta leh na wat dye kmbali pd aq, aq rela dye pergi :) ahhhh ! tana cte psl dye dahh ! khidupan aq skng adlah seorng gdis yg sbuk dgn pkerjaan dan ta de mase na berfoye2, ahaha !! baik budak nie kenn ?? wakaka :) heyyyy, aq pun skng dh bli hp bru ! weeee, geram kot tgk hp2 at kdai tuhh,  haha, penuh hp aq ngn game, hahah ! syok gile dpt bli brg dgn hsil titik pluh kite sndri, puas aty rsenye, alhamdulillah aq dpt rse cmne pntnye parents kite cri duit utk kite slame nie, n kaly aq da blh tlg dyeowg skit2, heee kurng skit beban dyeowg kan, winkkk ! :D 

^^ okay lahhh, macek nie da puas mmbebel ! na out pulak dahhh ! esok macek keje, ahahaha 







dah bace ? like lha,ape lg (:

Wednesday, April 18, 2012

^^ p e n i n g

^^ assalamualaikum w.b.t

arynie na update pasal kehidupan aq skng, hmmm, ntah lha, tataw na ckp cmne, sume owg tnye aq "ta smbung blaja ke" aq da bosan ngn prtanyaan uh, aq nak smbung belaja ! tapi fmly aq ??? hmmm >.< dyeowg ta bg aq pegi jauh2, sbb uh aq ta isi borng ape2, aq cume isi borng IPTA uh je, yg len satu ape pn aq ta apply, aq teringin sgt na pegi smbung blaja tapi mesti dyeowg ta kasi kan ?? hmmm, sedih2 :'( ta pe lhaa, mgkin dyeowg rase lg selamat law aq ade dpn mate dyeowg, ta pe lha, ta pegi smbung blaja , aq keje je lhaa, lgypn aq ta na sush an fmly aq, law aq keje, leh gak aq bntu dyeowg kan, 


^^ pada kawan2 yg dpt tawaran balaja uh, pegi lhaa, utk mase dpn yg cerah, hahaha :p hope qowg berjaya hingga ke menara gading ! weeeee :')




dah bace ? like lha,ape lg (:

Friday, March 30, 2012

^^ lepas SPM ??

^^ assalamualaikum wbt !

perghhh, punye lha lame aq ta update ken ?? 
aq bz sgt lha ngn keje, >.<
heyy ! aq da amek result SPM , hahah msty na taw result q ken ? ee, sbuk je qowg, haha, result aq ok2 je, na dikate kan sume credit lhaa , alhamdulillah ta sngke gak,dpt hppy an family un da ckup utk aq ^^, aq na sgt smbung blaja, tp msty bnyk pkai wit kan ?? aq nie bkn owg berada >.< ta pe lha, ta smbung blaja pn ta pe, aq cri kje yg lbh baek, hope sng lha dpt :( tana sush n mak ayh, cari wet sndry :') 

^^ okay lhaaa, smpai sni je aq update >.<
bubyeee ! i love you sweety !!!






dah bace ? like lha,ape lg (:

Thursday, March 1, 2012

s u m p a h menyesal !

asslamualaikum !




ta de mood na type pnjg2 !!! hnya mmpu na ckp,




AKU MENYESAL PENAH KENAL DGN KAU WAHAI LELAKI TA GUNE !!!!!!!!!!!! double bodoh utk kau !







dah bace ? like lha,ape lg (:

Monday, January 23, 2012

^^ hargailah dia ♥

^^ assalamualaikum w.b.t 


^^, heyss sweety ! lme btl ta update blog ken ??? hurrr, bz siked lha skng, sbuk nan keje, hehehe, ehh, lupe na bgtaw, qish da keje ! keje at kdai hp, okay lhaa wt mse skng nie kan , heee,  opppsss ! bkn 2 yg qish na cte , topic arynie ?? bkn utk cple, tp utk insan yg brgelar IBU :) npe qish na cte psl ibu ?? sbb nye, ary 2 qish alek keje, mndy2 then trus tdo, qish dpt mmpi ! mmpi yg ta pnh qish alami, qish mmpi mak qish meninggal dunia ! YA ALLAH, qish rse sdeyhh sgt ! dlm mmpi 2 qish dpt rse mcm mne mak qish ta de, btape sush nye ble insan yg slame nie mlahir dan mnjaga kite dr kecik hngga bsar ta de dsisi ! ! byang kan lha, hmmm, tbe2 qish trsdr dri tdo, qish , kol 4 pg , qish mnges ta henty2, hmm , ade owg ckp, law kite mmpi mak kite mninggal dunia, umur dye pnjg eh ?? alhamdulillah , law blh, bia lha qish pegi dlu, jgn mak yg pegi dlu, qish ta leh hdup tnpa mak, hmmm :'( 


*qish ade cte tntg ibu :)


Suatu hari ada seorang bayi yang akan dilahirkan ke dunia. Sang bayi bertanya
kepada Tuhan, 

"Para malaikat mengatakan bahwa besok Engkau akan mengirimku kedunia, tapi bagaimana cara saya hidup di sana, saya begitu kecil dan lemah?"

Tuhan menjawab "Saya telah memilih satu malaikat untukmu, ia akan menjaga dan
mengasihimu."

Sang bayi berkata "Tapi disini....., di Surga...., yang saya lakukan hanyalah bernyanyi dan tertawa. ini sudah cukup bagi saya untuk berbahagia."

Tuhan menjawab lagi "Malaikatmu akan bernyanyi dan tersenyum untukmu setiap 
hari, dan kamu akan merasakan kehangatan cintanya dan menjadi lebih bahagia."

Sang bayi bertanya lagi "Dan bagaimana saya bisa mengerti saat orang-orang
berbicara kepadaku, saya tidak mengerti bahasa mereka?"

Tuhan menjawab "Malaikatmu akan berbicara kepadamu dengan bahasa yang paling 
indah yang pernah kamu dengar; dan dengan penuh kesabaran dan perhatian dia akan mengajarkan bagaimana kamu berbicara."

"Saya mendengar bahwa di bumi banyak orang jahat, siapa yang akan melindungi saya?"

"Malaikatmu akan melindungimu, walaupun hal itu mengancam jiwanya."

"Pasti saya akan merasa sedih karena tidak melihatMU lagi."

"Malaikatmu akan menceritakan kepadamu tentang Aku, dan akan 

mengajarkan kepadamu bagaimana agar kau bisa kembali kepadaKu, walapun sesungguhnya Aku selalu berada disisimu."

Saat itu Surga begitu tenangnya sehingga suara dari bumi dapat terdengar, dan sang anak bertanya perlahan kepada Tuhan, "Tuhan... jika saya harus berangkat
sekarang, bisakah Engkau memberi tahu aku nama malaikat tersebut?"

Jawab Tuhan "Kamu akan memanggil malaikatmu....Ibu..."



* iloveyoumom :')





dah bace ? like lha,ape lg (: